tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuosi vaihtuu


On aika taas kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta ja suunnata katseet tulevaan.
Siirrymme päivittelemään Confetin reseptiblogia kunnes palaamme tänne ensi syksynä joulun merkeissä jälleen.

Onnellista uutta vuotta 2015 kaikille!

Sanna

maanantai 29. joulukuuta 2014

Uuden vuoden kellokakku


Kakkuun tarvitset (halk.24cm)

- 1kg valkoista sokerimassaa
- mustaa ja valkoista kukka- ja muotoilumassaa
- elintarvikeliimaa
- tähtimuotteja
- pyöreän muotin ( halk. noin 2cm)

Valmista ensin tähdet kukkalankoihin. Kaulitse valkoista kukka- ja muotoilumassaa noin 4-5mm paksuiseksi ja ota tähtimuoteilla paloja irti. Laita suuremmat tähdet 0,8mm lankaan kiinni kastamalla langan pää elintarvikeliimaan ja työntämällä lanka tähteen. Pienemmät tähdet voi laittaa 0,4mm lankaan kiinni. Maalaa osa tähdistä hopeaksi maalilla tai sprayllä ja osaan sivele elintarvikeliimaa ja ripottele kultaista koristejauhetta. Kukkalangat kannattaa jättää melko pitkiksi ja leikata/lyhentää vasta kun olet asettamassa niitä kakkuun kiinni.

Seuraavaksi tee isot numerot kakun reunaan. Niiden täytyy kuivua, jotta pysyvät hyvin pystyasennossa. Itse tulostin numerot word-tiedostosta. Suurensin numeroita niin että olivat kakun reunan korkuisia. Sitten kaulitsin kukka- ja muotoilumassan taas 3-4mm paksuksi, laitoin tulostetun paperin massalevyn päälle ja leikkasin numerot irti veitsen avulla.
Koristelin kultaiset numerot samalla tavalla kuin tähdetkin.

Myös numerotaulut kannattaa tehdä ennen kakun kuorrutusta. Eli musta massa kaulitaan levyksi ja otetaan pyöreällä muotilla 12 ympyrää. Sitten otetaan numeromuotilla valkoisesta massalevystä numerot 1-12 ja liimataan mustaan ympyrään. Samalla voit leikata kellon viisarit mustasta massalevystä.

Kun kaikki irtokoristeet ovat valmiit, voit kuorruttaa kakun valkoisella sokerimassalla. Tasoita kakku silottaja avulla. Kaulitse sitten ylijäänyt sokerimassa kapeaksi, noin 2cm:n levyiseksi nauhaksi. Muotoile siitä ns. rengas kakun päälle, ulkoreunaa myötäillen. Sivele se elintarvikeliimalla ja ripottele varovasti koristelujauhetta siihen. 

Liimaa seuraavaksi numerot kakun etureunaan pystyyn.


Sitten voit liimata kellotaulun numerolaatat sekä viisarit ja viimeisenä työnnä tähtilangat yksitellen kakun keskelle. Aseta ne eri tasoon, lyhennä tarvittaessa lankoja.


sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Uuden Vuoden juhlien upein koristeluidea!


Myymälöistämme saa jättikokoisia numerofoliopalloja, joista saa koottua mukavasti vaikka uuden vuosiluvun, 2015! 
Numerot ovat noin 80cm korkeita ja väriltään hopeisia. 
Pallot täytetään ostettaessa heliumilla ja ne kestävät ilmassa keskimäärin parisen viikkoa riippuen käytöstä/paikasta.
Pallot voi tyhjentää täyttöaukostaan esim. juomapillin avulla varovasti ja säilyttää kevyesti taiteltuina seuraaviin juhliin.

Tässä todella näyttävä koristeluidea uuden vuoden parteihin!
Myymälät ovat auki 29-30.12 normaalisti ja uuden vuoden aattona 9-14.00.

perjantai 26. joulukuuta 2014

Uuden vuoden juhlat


Uuden vuoden juhlat voi järjestää perinteiseen tyyliin ja sävyyn tai sitten jonkin teeman mukaisesti. Itse ajattelin päätyä tuttuun musta-valko-hopea-kulta sekoitukseen. Nuo sävyt tulevat automaattisesti mieleen uudesta vuodesta.

Tässä yksi idea popseista, joita voisi aattoiltaan tehdä. Koristeiksi sopii helpot hevosenkengät, valmiit sokeritähdet ja nonparellit.

Uuden vuoden-popsit 12kpl
1 pötkö Dominoja
2rkl tuorejuustoa
 
koristeeksi:
nonparellit
hevosenkengät
 
 
Valmista ensin pienet hevosenkengät kukka- ja muotoilumassasta. Pyörittele ohut massapötkö ja leikkaa siitä noin 3cm pitkiä paloja. Muotoile pala hevosenkengän muotoon ja paina kevyesti sormella tasaiseksi. Paina vielä muotoilutyövälineellä jäljet kenkään. Anna kuivua hetki ja maalaa sitten hevosenkengät hopeamaalilla
 
Murskaa dominot kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita massaksi. Pyörittele 12 saman kokoista palloa ja muotoile sitten kananmunan muotoiseksi. Sulata muutama nappi suklaata ja kasta tikkaritikun pää sulaan seokseen ennen keksipalloon työntämistä. Laita pallot tikkuineen jääkaappiin kovettumaan noin 30 minuutiksi. Sulata loput suklaanapit ja kasta pallot yksitellen sulassa suklaamassassa.  Koristele samantien. Anna sitten jähmettyä jääkaapissa vielä noin tunnin verran ennen tarjoilua.
 
Ihastuttavat Merimerin sekä yksiväriset kattaustarvikkeet löydät täältä.
Pompomit ja muut koristelutarvikkeet löytyvät täältä.
 
 
 
Honeycomb ja pompom koristeilla saat helposti juhlatilan näyttäväksi. 
Vinkki! Tulosta netistä erilaisia kellojen kuvia. Ne sopivat koristeeksi niin seinään kuin pöytäänkin.
 
Hauska, valmis juhlasetti on tässä alla. Siihen kuuluu viirinauha, serpentiiniä, confettia, juomapillejä sekä asusterekvisiittaa.

Myymälöistämme löytyy myös foliopalloja uuteen vuoteen. Saat ne meiltä suoraan täytettynä.
 

maanantai 22. joulukuuta 2014

Suolaiset wrapit jouluun ja uuteen vuoteen


Nämä suolaiset wrapit syntyvät nopeasti sekä helposti ja sopivat juhlaan kuin juhlaan. Täytteitä vaihtamalla saat ne sopimaan kaikille. Meillä oli tällä kertaa täytteenä tonnikalaa.

Tonnikala-wrapit

1pss tortilloja
2prk tonnikalaa
2dl majoneesia
ripaus suolaa
rapeaa salaattia

Valuta tonnikalasta neste pois. Sekoita kulhossa tonnikala ja majoneesi. Mausta suolalla. Levitä tortillalle noin 1rkl täytettä ja asettele pari salaatinlehteä. Kääri tortilla rullalle ja leikkaa kahtia. Koristele hauskoilla coctailtikuilla.

perjantai 19. joulukuuta 2014

Minttusuklaa kahvikakku


Lumihiutale-kahvikakku

250g margariinia
3dl sokeria
4 kananmunaa
0,5dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokria
3tl kardemummaa
200g (levy) Maraboun Minttukrokantti suklaata

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet, maito ja rouhittu suklaa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun lumihiutalevuokaan. Paista 180 asteessa noin 1 tunti.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan 30 minuuttia ennen kumoamista.

tiistai 16. joulukuuta 2014

Itsetehty wienernougat


Itsetehty wienernougat

200g nougat´ta 
100g maitosuklaata
50g tummaa suklaata
100g paahdettuja mantelilastuja

Paahda mantelilastutu kuivalla ja kuumalla paistinpannulla. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa ja nougat vesihauteessa. Sekoita mukaan mantelilastut.
Levitä massa parin sentin (2cm) paksuiseksi levyksi leivinpaperoituun vuokaan.
Laita jääkaappiin kovettumaan vähintään kolmeksi tunniksi.
Leikkaa levy paloiksi ja nauti tai anna lahjaksi.

Vinkki! Voit pakata itsetehdyt herkut kauniisiin rasioihin
Ne säilyvät jääkaapissa viikon verran.

lauantai 13. joulukuuta 2014

Suklaiset bailey´s lumihiutaleet


Suklaiset Bailey´s lumihiutaleet

3dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhetta
150g sulatettua voita/juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
1/2dl Bailey´s likööriä
1 dl kuumaa vettä

Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää sula voi, munat, likööri sekä lopuksi kuuma vesi. Sekoita tasaiseksi ja jaa taikina lumihiutale-vuoan koloihin. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna kakkusten jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

Jos et halua käyttää likööriä, lisää vettä 1 1/2dl taikinaan.

Voit koristella lumihiutaleet royal icing:lla ja lumijauheella tai tomusokerilla.

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Nisset ja nasset


Myymälöissämme on käynnissä sokerimassakampanja. Jaamme asiakkaille pinkkiä sokerimassaa ja mukaan saa ottaa myös tämän sikahelpon ohjeen hauskoihin koristepossuihin.

Possut sopivat koristeeksi joulun ajan kakkuihin, muffineihin ja muihin leivonnaisiin.
Vinkki! Niitä voi paketoida myös kauniisti sellofaanipusseihin ja antaa lahjaksi tai tehdä myyjäisiä varten.


sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Appelsiinipiparit


Nämä piparit tuoksuvat ja maistuvat ihanilta. Ripaus appelsiinia antaa hauska vivahteen pipareihin. Taikina on myös maidoton sekä gluteeniton.
Vinkki! Appelsiininkuorta voi lisätä ihan peruspiparitaikinaankin.

Appelsiinipiparit

1/1 appelsiinin raastettu kuori
125g maidotonta margariinia
1dl sokeria
1dl siirappia
1rkl piparkakkumaustetta
3rkl vahvaa kahvia
1tl soodaa
4 1/2- 5dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

Pese ja raasta appelsiinin kuori.
Sekoita kattilassa appelsiinin kuori, margariini, sokeri, siirappi ja piparkakkumauste. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Lisää kahvi ja anna seoksen jäähtyä.
Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen ja sekoita hyvin kunnes taikina on kiinteää. Peita kulho ja nosta se jääkaappiin seuraavaan päivään.

Ota taikina jääkaapista ja leivo normaaliin tapaan piparkakkuja. Kuvassa on käytetty kaunista bambi-muottia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia.

Mini Heritage-kakkuset


Appelsiini kakkuset

200g voita tai margariinia
2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 appelsiini
1dl appelsiinimehua 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, raasta appelsiinin kuori ja lisää se kuiviin aineisiin. Sekoita kuivat aineet taikinaan ja lisää viimeiseksi appelsiinimehu. Sekoita tasaiseksi ja jaa voideltuihin vuoan kolosiin tasaisesti. 
Paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Anna kakkusten jäähtyä vuoassaan 30 minuuttia ennen kumoamista.


tiistai 2. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän hyydykekakku


Kinuskikissan sateenkaarikakusta syntyy hauska kakku itsenäisyyspäivän kahvipöytään. Muokkasin myös reseptiä hieman jouluisammaksi.

Sinivalkoinen hyydykekakku

pohja:
200g pipareita
502 voita

täyte:
8 liivatelehteä
5dl vispikermaa
500g Vanilla vaniljakastiketta
280g valkosuklaata
1/2tl kanelia
1 1/4dl vettä
sinistä pastaväriä

Murskaa piparit ja sekoita piparimurun joukkoon voisula. Painele muruseos pyöreän reunavuoan pohjalle.
HUOM! Voit koota kakun suoraan tarjoilulautaselle.
Laita jääkaappiin täytteen teko ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata valkosuklaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon vaniljakastike. Lisää joukkoon kaneli ja sula suklaa.
Kiehauta vesi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Ota täytteestä 1/3 toiseen kulhoon ja värjää se sinisellä pastavärillä.

Kaada keksipohjan päälle ensin valkoista täytettä noin puolet. Kaada sitten keskelle sinistä ja valkoista täytettä vuorotellen kunnes täytteet on käytetty. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Irroita reunavuoka pois ja koristele halutessasi valkosuklaalle, pehmeillä sokerihelmillä ja ruusuilla.